Ongeveer 80 jaar geleden begon de Slag om Berlijn met een aanval in de nacht van 18 en 19 november 1943. De formatie bestond uit 440 Lancasters bijgestaan door vier Mosquito’s. Weinig Duitse jagers slaagden erin de bommenwerperstroom te onderscheppen; slechts 9 Lancasters gingen verloren. Lancaster LM370 SR-K2 van RAF 101 Squadron nam deel aan deze eerste massale raid als een met ABC uitgeruste Lancaster.

Airborne Cigar (ABC) is een stoorzender die de frequenties van Duitse nachtjagers stoorde. Voor de bediening van de ABC-apparatuur was een extra bemanningslid toegevoegd.

Berlijn was die avond geheel bewolkt en zowel het markeren als het bombarderen werd blind uitgevoerd. Bomber Command kon de resultaten niet beoordelen; veel bommen vielen buiten de stad en het lokale rapport vermeldt wat kleine schade en het verlies van enkele boerderijen.

Op de terugvlucht van Berlijn werden de Ierse piloot, Flying Officer Charles Patrick Mc Manus, en zijn bemanning om 23:12 uur in de buurt van Schoonebeek aangevallen en neergeschoten door de Duitse nachtjagerpiloot Feldwebel Rudi Frank, vliegend in een Ju-88 van 2./NJG 3.

De gevlogen route in de nacht van 18 op 19 november 1943

Laten we de herinnering levendig houden aan wat Flying Officer Charles Patrick Mc Manus, Flying Officer Guy Dermot Spyers, Sergeant Kenneth Jones, Warrant Officer Second Class George Philip Herman, Sergeant Anthony Ezra Rosen, Flying Officer Barry Kingsley Petyt, Sergeant Charles Harold Downs en Flight Sergeant George Herbert Gittins (DFM) voor onze vrijheid deden.

Charles P. Mc Manus

Piloot

KIA

Guy D. Spyers

Navigator

KIA

Kenneth Jones

Boordwerktuigkundige

KIA

George P. Herman

SpecOps ABC

KIA

Anthony E. Rosen

Radiotelegrafist

KIA

Barry K. Petyt

Bommenrichter

KIA

Charles H. Downs

Boordschutter

KIA

George H. Gittins

Boordschutter

KIA

Alle bemanningsleden van Lancaster LM370 SR-K2 liggen begraven in de Commonwealth War Graves sectie van de Algemene Begraafplaats te Schoonebeek.

Rust in vrede.

De graven van de bemanningsleden

Heeft u meer informatie over deze crash? Lever het aan

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.