Breng mij naar het informatiepaneel!


In de tweede helft van de Tweede Wereldoorlog is hier in de omgeving een Amerikaans toestel gecrasht. De datum, het toesteltype en de bemanning en hun lot zijn echter onbekend.

De tekst op bijbehorend Lost Wings informatiepaneel leest als volgt:

Een Amerikaans gevechtsvliegtuig is hier niet ver vandaan neergestort. Er kan helaas niet worden vastgesteld wie de Amerikaanse piloot van dit vliegtuig was. Er is geen piloot gevangen genomen, noch zijn er stoffelijke resten gevonden.

Dat betekent dat de piloot naar alle waarschijnlijkheid met zijn parachute uit het toestel is gesprongen en via een vluchtroute heeft geprobeerd terug te keren naar Engeland. De wrakstukken van het vliegtuig zijn later opgeruimd.
Het is erg moeilijk om de naam van de piloot in de Amerikaanse archieven te vinden, want bij ondervraging van zijn kameraden toentertijd, konden zij meestal alleen maar zeggen waar de piloot het laatst gezien was. Dat was vaak erg onnauwkeurig en kon eenvoudig in de buurt van Hannover zijn geweest. Daarmee blijft de piloot onbekend.

Echter heeft Stichting Luchtoorlog Onderzoek Drenthe een vermoeden dat het mogelijk een Amerikaanse bommenwerper betrof. Deze theorie vergt echter verder onderzoek voordat dit met zekerheid gesteld kan worden.

Laten we de herinnering levendig houden aan wat de onbekende bemanning voor onze vrijheid deed.

Onbekend

Piloot

?

Heeft u meer informatie over deze crash? Lever het aan!

Dit Lost Wings informatiepaneel is mogelijk gemaakt door de Eems Dollard Regio (EDR).

Andere partners in dit project waren: Erdöl-Erdgas-Museum Twist, Gemeinde Twist, Heimatverein Twist e.V., Heimatfreunde Emlichheim und Umgebung e.V., Historische Vereniging Nei-Schoonebeek, Interessen-Kameradschaft zur Aufklärung, Regelung und Untersuchung von Suchfällen (IKARUS), Samtgemeinde Emlichheim en Stichting Jonkgoód.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.